Schade & schadevergoedingsvorderingen
De wet kent geen heldere afbakening van het begrip schade. Algemeen aangenomen wordt dat schade zowel materiële schade als immateriële schade behelst. Immateriële schade komt slechts in bijzondere situaties voor vergoeding in aanmerking, bijvoorbeeld bij ernstig lichamelijk of geestelijk letsel. Bovendien blijkt het waarderen van immateriële schade in de praktijk erg ingewikkeld.
Materiële schade kent twee onderscheidende vormen, namelijk zaakschade en zuivere vermogensschade. Zaakschade is de meest gebruikelijke vorm van schade. Zaakschade is simpelweg de fysieke schade aan een product (zaak), zoals een auto of een telefoon. De vergoeding van zaakschade bestaat doorgaans uit de reparatie of vervanging van de beschadigde zaak. Zuivere vermogensschade is geldschade die niet gerelateerd is aan letsel of zaakschade. Een voorbeeld van zuivere vermogensschade is gevolgschade. Gevolgschade is schade door bijvoorbeeld een fout van een notaris of door een te late levering van goederen (vertragingsschade).
Wij hebben de kennis en expertise om uiteenlopende rollen op ons te nemen: van advisering tot geschilbeslechting. Wij hebben een ervaren team van advocaten en juristen op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.