Wat wij doen
Indien een patiënt bij een zorgverlener (artsen, verpleegkundigen, tandartsen en fysiotherapeuten) gezondheidszorg nodig heeft, wordt automatisch een geneeskundige behandelingsovereenkomst gesloten. De regels omtrent de geneeskundige behandelingsovereenkomst zijn in een aparte wet opgenomen, namelijk de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). In de WGBO is bijvoorbeeld opgenomen dat de zorgverlener informatie moet verschaffen omtrent de loop van het onderzoek, de risico’s van de behandeling en de behandeling zelf. Wanneer door de zorgverlener deze informatie niet wordt gegeven, kan dit zelfs leiden tot medische aansprakelijkheid.
Op het moment dat een patiënt niet tevreden is met de verleende zorg dan wel niet tevreden is met de manier van werken van de zorgverlener, is het mogelijk om een klacht in te dienen tegen de zorgverlener. Tevens kan een procedure worden gestart bij een Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Naast het aansprakelijk stellen van een zorgverlener is het mogelijk om een zorginstelling aansprakelijk te stellen. Bij een zorginstelling kan bijvoorbeeld worden gedacht aan een ziekenhuis.
Ons team van advocaten en juristen staat in een procedure zowel zorgverleners als (ex)patiënten bij.
Wij hebben de ervaring en expertise om uiteenlopende rollen op ons te nemen van advisering tot geschilbeslechting. Wij hebben een ervaren team van advocaten en juristen op het gebied van medische aansprakelijkheid. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.