Beëindiging huurovereenkomst
Een huurder kan vaak op een betrekkelijk eenvoudige wijze de huurovereenkomst opzeggen, echter moet hierbij natuurlijk wel de opzegtermijn in acht worden genomen. Voor een verhuurder is het vaak minder makkelijk om een huurovereenkomst op te zeggen. Hiervoor gelden namelijk vaak bepaalde eisen die uit de huurovereenkomst of uit de wet voortvloeien. De eisen die van toepassing zijn, verschillen per onroerende zaak. Zo kan sprake zijn van de huur van een woonruimte (7:232 BW), middenstandsbedrijfsruimte (7:290 BW) en overige gebouwde onroerende zaken (7:230a BW). Denk bij dit laatste bijvoorbeeld aan kantoorruimte.
Bij de verhuur van deze verschillende soorten onroerende zaken, geldt ook een ander regime met betrekking tot het opzeggen van de huurovereenkomst. Het is bij een opzegging van de huurovereenkomst altijd verstandig om juridisch advies in te winnen. Zo kan een eventueel juridisch conflict worden voorkomen.
Wij hebben de kennis en expertise om uiteenlopende rollen op ons te nemen: van advisering tot geschilbeslechting. Wij hebben een ervaren team van advocaten en juristen op het gebied van huurrecht. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Het Team
Ons team van bedrijfsjuristen en advocaten zijn specialisten op het gebied van het huurrecht. Wij begeleiden zowel verhuurders als huurders bij juridische vraagstukken. Wij hebben ruime ervaring aan de onderhandeltafel, zijn doortastend en kunnen goede inschattingen maken van kansen en risico’s. Wij begrijpen zowel de juridische wereld als het bedrijfsleven en zijn daardoor goed in staat te schakelen. Heldere en begrijpelijke taal staat daarbij voorop.
Contactformulier
Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?
- Contact over de opdracht
- Direct contact met de juiste expert
- Geheel vrijblijvend & kosteloos