Exploitatie
Bij de verhuur van een bedrijfsruimte kan de verhuurder een exploitatieverplichting opnemen in de huurovereenkomst. Dit betekent dat de huurder het gehuurde tijdens de looptijd van de huurovereenkomst moet gebruiken en open moet blijven. Een exploitatieverplichting wordt opgenomen in de huurovereenkomst om ervoor te zorgen dat huurders niet zomaar stoppen met hun bedrijfsvoering. De leegstand van het gehuurde kan namelijk resulteren in waardevermindering van de bedrijfsruimte. Naast verwaarlozing van het gehuurde bestaat er ook het risico op vandalisme of krakers.
Een exploitatievergunning dient opgenomen te worden in de huurovereenkomst. Als dit is opgenomen, kan een huurder niet haar bedrijfsactiviteiten tijdens de looptijd van de huurovereenkomst staken. Naleving kan in principe dus worden verlangd van een exploitatievergunning.
Wij hebben de kennis en expertise om uiteenlopende rollen op ons te nemen: van advisering tot geschilbeslechting. Wij hebben een ervaren team van advocaten en juristen op het gebied van huurrecht en exploitatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Het Team
Ons team van bedrijfsjuristen en advocaten zijn specialisten op het gebied van het huurrecht. Wij begeleiden zowel verhuurders als huurders bij juridische vraagstukken. Wij hebben ruime ervaring aan de onderhandeltafel, zijn doortastend en kunnen goede inschattingen maken van kansen en risico’s. Wij begrijpen zowel de juridische wereld als het bedrijfsleven en zijn daardoor goed in staat te schakelen. Heldere en begrijpelijke taal staat daarbij voorop.
Contactformulier
Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?
- Contact over de opdracht
- Direct contact met de juiste expert
- Geheel vrijblijvend & kosteloos