Wat wij doen
Een bevoegdheidsverdeling wordt ook wel scheiding der machten of machtsverdeling genoemd. Bevoegdheidsverdeling is het organiserende principe van moderne staten, volgend welke wetgevende, uitvoerende en rechtelijke taken worden uitgevoerd door verschillende en onafhankelijke organen.
Bevoegdheidsverdeling stelt verschillende machten in staat. Dit is om staat elkaar te beperken en te controleren. Hierdoor ontstaat er een check – and – balance dynamiek. Zo ontstaat er een evenwicht tussen hen en niemand kan iemand anders prevaleren.
Bevoegdheidsverdeling is in het leven geroepen om machtsmisbruik te voorkomen. Dit is zodat de openbare macht gelijk wordt verdeeld over de 3 basis organen van de staat (wetgevende, de uitvoerende en de rechtelijke macht).
Bevoegdheidsverdeling is een fundamenteel voor het bestaan van vrijheid. Dit is omdat geen van deze machten de kracht heeft om zich aan een ander op te dringen.
Vragen omtrent beschikkingsbevoegdheid? Neem dan contact met ons op!
Het Team
Al onze juristen en advocaten beschikken over brede juridische kennis op het gebied van zorg, jeugd, arbeid, participatie, onderwijs, asiel, cultuur en sport. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere rechtsgebieden binnen het sociaal domein. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.
Expertises
Contactformulier
Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?
- Contact over de opdracht
- Direct contact met de juiste expert
- Geheel vrijblijvend & kosteloos