Wat wij doen
De Participatiewet is een vangnet die ervoor zorgt dat er meer mensen met een (verstandelijke) beperking aan het werk kunnen. Eenieder die kan werken maar zonder ondersteuning het niet redt heeft recht op ondersteuning. De gemeente is hier verantwoordelijk is.
De gemeente is verantwoordelijkheid voor de Participatiewet. Ook het financiële systeem beweegt zich in deze richting. Het budget wordt vooraf door de overheid over de gemeenten verdeeld. Er geldt een loonsubsidie in de Participatiewet. De gemeente maakt gebruik van de loonkostensubsidie voor burgers die het wettelijke minimumloon niet kan verdienen.
De Participatiewet kent een aantal basisnormen voor het vaststellen van de hoogte van de uitkering. Het vaststellen van de uitkering is afhankelijk van de leeftijd en de woonsituatie. In de Participatiewet zijn er bepaalde werkverplichtingen opgenomen en daarmee samenhangende maatregelen voor de bijstand geharmoniseerd. Gemeenten bepalen of er aan de verplichtingen worden voldaan.
Vragen omtrent Participatiewet? Neem dan contact met ons op!
Het Team
Al onze juristen en advocaten beschikken over brede juridische kennis op het gebied van zorg, jeugd, arbeid, participatie, onderwijs, asiel, cultuur en sport. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere rechtsgebieden binnen het sociaal domein. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.
Expertises
Contactformulier
Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?
- Contact over de opdracht
- Direct contact met de juiste expert
- Geheel vrijblijvend & kosteloos