Ontbinding
Eis tot schadevergoeding en ontbinding van een overeenkomst is mogelijk als verzuim intreedt. Ingebrekestelling geeft niet alleen een termijn voor de nakoming, maar ook een aansprakelijkstelling van de schuldenaar. Het moment dat de schuldenaar in verzuim is, wordt de ingebrekestelling vastgesteld. Vanaf dat moment is er sprake van een tekortkoming in de nakoming en leidt dit tot een schadevergoeding.
Het is wettelijk bepaald dat bij iedere tekortkoming in de nakoming van een verbintenis dat de benadeelde partij het recht heeft om een overeenkomt (geheel of gedeeltelijk) te ontbinden (beëindigen). Als de overeenkomst gedeeltelijk is nagekomen, dan kan de schuldeiser ervoor kiezen om de overeenkomst een deel in stand houden.
Het verbintenissenrecht is een breed, dynamische rechtsgebied waarbij telkens gaat over een plicht tot het doen of nalaten van een prestatie.
Wij hebben ruime ervaring in contractuele en buitencontractuele geschilbeslechting door het geven van advies, het voeren van onderhandelingen of een gerechtelijke procedure. Wij hebben een ervaren team van advocaten en juristen op het gebied van verbintenissenrecht. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Het Team
Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het verbintenissenrecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het privaatrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.
Contactformulier
Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?
- Contact over de opdracht
- Direct contact met de juiste expert
- Geheel vrijblijvend & kosteloos